MaxBB MuchiBB

BT Gold1 BT WT1 BT DJ1 BT FIKTIV1 BT Wa1

Flyout Muchibus

Insurance Doctors

שאלות חשובות - מוצילה או מזוודה, חיסונים, לטוס ולהסתדר לבד, כביסה, משטרה

QnA
ציוד, מוצילה או מזוודה, חיסונים והכנות לטיול
 
שאלת השאלות - מוצ'ילה או מזוודה ?
 
אם יש שאלה שחוזרת על עצמה אין ספור היא השאלה הזאת - התשובה אינה יכולה להיות חד משמעית למרות שיש נטייה ברורה לטובת מזוודה בכל הפרמטרים אבל רוב הישראלים בסוף נשברים ולוקחים מוצ'ילה שהחסרונות שלה עולים על מזוודה ונסביר - מזוודה מסודרת יותר, בטוחה יותר בשמירה על החפצים (לא ניתן לפתוח אותה במיוחד אם מדובר במזודה קשיחה ללא רוכסן), יש בה יותר מקום, יש לה גלגלים והיא נוחה יותר, היא מפחיתה ב 99% את הסיכוי לאבד אותה בטיסות (מוצ'ילות עוברות תהליך שונה בגלל שעל המסוע היא עלולה להיתקע ובגלל זה עוברת תהליך ידני המושפע מטעיות אנוש - מה שמביא לאובדן זמני של 4-5 ימים בסיכוי גבוהה לעומת הסיכון האפסי במזוודה) - ומה עושים בטרקים המאורגנים ? לוקחים תיק יום של 25-30 ליטר שהוא התיק המשני ובו הדברים החשובים ביותר שלכם והוא עולה אתכם למטוס, לאוטובוס ובא אתכם לטרקים (ניתן להשכיר מוצ'ילה גדולה בכל מקום בו יש טרקים). המוצ'ילה הגדולה והמזוודה נשארים בהוסטל - ברוב המקרים. הייתרונות של המוצ'ילה שנוח יותר להסתובב אתה על הגב בחיפושים (לא נפוץ) של הוסטלים, קל לעלות לקומות גבוהות בהוסטלים (תמיד יש עזרה מצוות ההוסטל). טרקים באופן עצמאי ? אם ברצונכם לצאת לטרקים באופן שזה בעיקר בצ'ילה וארגנטינה, אז יוצאים עם המוצילה הגדולה ולכן מזוודה תיהיה פחות רלוונטית.
 
טיפ חשוב - ארגנו את התיק הקטן שעולה אתכם למטוס עם ציוד שיספיק לכם למספר ימים אם תאלצו להסתדר ללא המזוודה/מוצילה לכם (אם לדוגמא הלכה לאיבוד או התעכבה בהגעה).
 
פרמטר נוסף שיש לקחת בחשבון - האם יש לכם מזוודה טובה ואין לכם מוצ'ילה ? לכו על המזוודה ותחסכו 800-400 שקל. אם יש לכם מוצ'ילה ואין מזוודה ? חבל לקנות במיוחד.
 
טבלת ההשוואה נוטה באופן גורף למזוודה כי הייתרונות שלה עולים על מוצ'ילה אבל למוצי'לה יש חלק חשוב בחוויה ולא סתם קוראים לאתר שלנו מוצ'ילר ולכם מוצ'ילרים כי זה בה מהמילה מוצ'ילה ולכן לפעמים צריך ללכת עם הלב ולא עם מה שנוח יותר. מה הרוב חושב ? תראו גם את הסקר מהקבוצות שלנו
 
MuchBack
 
MUCHILA
 
עדיין לא הצלחתם להחליט אם מוצ'ילה או מזוודה ? יש חברות שמציעות מוצ'ילה שנפתחת כמו מזוודה. למעשה נהנים משילוב של שתיהם ביחד. מוצילות אלה מגיעות עד 100 ליטר ועולות כמו מוצילה רגילה.

לקחתם מוצילה ? יציאה לטרקים באופן עצמאי

ישנם מטיילים שיוצאים לטרקים באופן עצמאי. הזהרו מציאה לבד, מספר ההרוגים ביבשת שיצאו לטרקים באופן עצמאי הנה ארוכה. אם בכל זאת יצאת לטרק עצמאי, כולל טרק יומי, דאגו לצאת בקבוצה של 3 (כך שבמקרה הצורך אחד נשאר עם מי שצריך עזרה והשני קורא לעזרה). דאגו שיהיה לכם טלפון לוייני ולעדכן את ההורים וההוסטל שיצאתם לטרק עצמאי. שמרו על עצמכם.

 
האם צריך לעשות את כל החיסונים המומלצים ?
 
לא. רשימת החיסונים הקיימת מתייחסת למטייל בעולם וחלק מהם אינם רלוונטים עבור דרום אמריקה. יש לפנות לאחת ממרפאות המטיילים ושם רק לאחר ייעוץ עם רופא תדעו איזה חיסונים צריך לעשות. הייעוץ הינו חובה למרות שהוא זהה לכל המטיילים ביבשת. ניתן להגיע למרפאות המטיילים ללא תור אבל זה אומר לחכות מספר שעות. החיסונים שצריך לעשות הם : צהבת א, צהבת ב, טיפוס הבטן, קדחת צהובה וכלבת. דלקת קרום המוח עושים אם עברו 5 שנים מהגיוס וטיפוס הבטן אם עברו 10 שנים מהגיוס. רצוי לעשות אותם בארץ ולא להשאיר אותם לחו"ל שם זה יעלה הרבה כסף. קדחת צהובה - חשוב לעשות אותו !
 
ללמוד ספרדית ?
 
לא חובה אבל ספרדית בסיסית היא כלי חשוב מאוד בהתמודדות בחיי היום יום ולכן המלצתנו היא ללמוד - אפשר בקורס, אפשר באמצעות אפליקציות כמו דואלינגו או באמצעות המדריך ללימוד ספרדית שיש באתר שלנו תחת מדריכים כללים.
 
כרטיסי אשראי - כמה ואיזה ?
 
חשוב מאוד להביא 2 כרטיסי אשראי כאשר השני הוא לגיבוי. הכרטיס הראשי שיהיה ויזה, הכרטיס השני יכול להיות ויזה או מאסטרקאד. הכרטיס השני יכול להיות של הדואר (עמלות גבוהות ולכן עדיף רק כגיבוי). כדי מאוד לקרוא את המדריך כרטיסי אשראי שלנו לדעת איזה חברה לקחת ומה העמלות.

לפני הטיסה
 
האם יש חשיבות ממי קונים את כרטיס הטיסה ?  
 
כן. סוכן נותן לכם שירות ותמיכה אותו תתקשו לקבל מאתרי אינטרנט השונים לכן רצוי לבדוק ולהשוות מחיר ולרכוש לפי המחיר המתאים לכם אולם אל תפסלו את הסוכן לפני שבדקתם (ראו את הסוכנים המומלצים שלנו באתר, עם הנחות עד 30$). אם בחרתם לרכוש באינטרנט בדקו גם באתר חברת התעופה והעדיפו לרכוש ממנה אם המחיר זהה לאתרים השונים. בתקופת הקורונה מאות מטיילים איבדו את כספם דרך האתרים השונים בו בעת שחברת התעופה והסוכנים דאגו להחזרים כספיים.
 
אני לבד במטוס, מפחיד אותי לטוס לבד - מה המלצתכם ?
 
נכון, לטוס לבד זה מפחיד, הפחד מהלא נודע אבל תחשבו על זה לרגע....אתם לא באמת לבד, אתם במטוס עם עוד ישראלים, נוחתים בשדה זר ומחכה לכם מונית מההוסטל שבו תשהו, ברגע שתגיעו להוסטל אתם תיהיו עם עוד מספיק מטיילים שגם הם לבד ומחפשים פרטנרים לטיול - אז השאלה היא באמת כמה שעות יעברו עד שתמצאו פרטנר לטיול.
 
האם יש צורך להדפיס את כרטיס הטיסה למטוס ובטיסות פנימיות ?
 
לא ! מספיק לבוא עם הדרכון. כל הרעיון של כרטיס אלקטרוני הוא להיות בלי ניירת ולכן מספיק הדרכון ומספר הכרטיס האלקטרוני. חלק מהחברות שולחות ברקוד דיגיטלי למייל ותוכלו עם הסלולרי להציג את הברקוד והוא משמש ככרטיס דיגיטלי.
 
איזה מטבע חוץ לקחת לטיול ? כמה כסף להביא ?
אין טעם לרכוש בארץ מטבע זה של מדינות היעד (אם כי ניתן למצוא בפורומים לא מעט מטיילים שתקועים עם מטבעות מהיבשת ואפשר לרכוש בשער טוב מאוד) אבל מטבעות של דרום אמריקה קונים שם. בואו עם דולרים או עם יורו. הביאו כ 500$-1000$ ואין צורך ליותר מזה.
 
נחיתה
 
האם לפרוט כסף בשדה התעופה ?
 
שדה התעופה גובה עמלה מאוד גבוהה על המרת כספים, אבל המרה של 20$ עבור המונית הוא סכום קטן ושם העמלה זניחה במיוחד ולכן רצוי לפרוט א הסכום הנ"ל.
 
איך אני יודע לאיזה הוסטל ללכת ? איך להגיע להוסטל ?
 
כדאי לסגור מקום מראש או לפחות לדעת ולהכין 2-3 מקומות מראש (יש לכם בכל עיר באתר זה רשימה של הוסטלים מומלצים). תנסו להזמין מונית מההוסטל שלכם ובמידה וההוסטל לא מספק שירותים כאלו יש לקחת מונית מהשדה אל ההוסטל ולוותר על האופציה שלא נעימה של אוטובוס. טריק חביב שיכול לעזור להשיג מונית בזול - בכל שדה יש מסלול של נוסעים שמגיעים ונוסעים שיוצאים מהשדה. המוניות שמחכות לנוסעים שיוצאים משלמות מס, בד"כ חברות מסודרות והכל מוסדר גם במחיר שהוא מופקע אבל יש מי שישלם את זה. הדרך לעקוף את זה היא להמתין במסלול של המוניות שמורידות נוסעים - הן צריכות להמשיך מיד אל מחוץ לשדה וזאת ההזדמנות שלכם. הנהג בכל מקרה חוזר אל העיר, בכל מקרה לא משלם מס או עמלה לחברה והנה לכם מונית ב 30% עד 50% הנחה.
 
הוסטל והתנהלות במהלך היום
 
איך לבחור חדר ? לישון בדורם עם עוד מטיילים ?
 
זה חלק מהטיול שלכם, תאלצו להתמודד עם לינה בחדרי דורם (משותפים) ברוב הזמן אם תרצו לשמור על תקציב נמוך מה גם שזו הדרך הנפלאה ביותר להכיר חברים חדשים לטיול וחברים לחיים בכלל.
 
איפה עושים כביסה ואיך זה עובד ?
 
זה החלק הפשוט ביותר בטיול. כמעט בכל הוסטל יש מכבסה או ברחובות הסמוכים יש מכבסות מקצועיות. משלמים לפי קילו ולפי הזמן שרוצים שזה יקח 1-2 ימים או אפילו אפשר בתוספת תשלום לאותו היום. מקבלים את זה מסודר ועם ריח טוב. את הכביסה שלכם תאגרו בשק כביסה או בשקיות סגורות בתוך המוצ'ילה. אם משהו ממש מסריח אז שימו את זה מחוץ למוצ'ילה.
 
איזה סוג מטבע למשוך - המטבע המקומי או דולרים ?
 
ברוב הכספומטים אי אפשר למשוך מטבע דולרי או שהמטבע הדולרי מוגבל ל 150$ בו בעת שהמטבע המקומי הוא בין 200$-400$ בערך מקומי. מכיוון שהעמלה במשיכה היא קבועה (אלא אם כן יש לכם חשבון דולרי שהוא לא משתלם בשום מקרה) רצוי למשוך רק במטבע מקומי כי בכל מקרה אתם חייבים לפרוט את הדולרים למטבע מקומי.
 
מעורבות עם משטרה
 
גנבו לי את הציוד / שדדו אותי - מה לעשות ?
 
זה אולי נשמע מפחיד אבל זה די פשוט. ניגשים לתחנת המשטרה ומגישים תלונה לצורכי הפרוטוקול בלבד. תגיעו עם רשימת ציוד מסודרת והגישו את התלונה - דאגו שהמקרה יהיה עד 24 שעות אחרת זה יאבד את הרלוונטיות שלו. את הטפסים המקוריים יש להגיש לחברות הביטוח.
 
רבתי עם מישהו (במכבסה, בחנות או סתם רוכל) והזמינו לי משטרה - מה לעשות ?
 
זה מקרה קיצון אבל קורה כי המטייל הישראלי מרגיש חזק ועליון ולכן מקרה לעצמו. אם יזמינו לכם משטרה המצב תמיד יהיה לטובת המוכר או הצד מקומי בגלל הקרבה, השפה ובכלל כי ככה זה עובד ושום דבר שתגידו לא ישנה את זה. אז מה עושים ? דעו כי לשוטר רגיל במדינה אין שום סמכות עליכם ואסור לו לעצור אתכם אולם הוא יכול לעכב אתכם עד שתגיע משטרת התיירות - תמיד דרשו שוטר ממשטרת התיירות שהוא גמיש יותר, מחפש לפתור בעיות ובאופן נדיר מבין אנגלית.

BannerFA3 Instagram

INSBIG