MaxBB MuchiBB

BT Gold1 BT WT1 BT DJ1 BT FIKTIV1 BT Wa1

Flyout Muchibus

Insurance Doctors

מדריך לבחירת אוהל לדרום אמריקה

אם יש פריט חובה בטיולי הקמפינג בצ'ילה וארגנטינה זה אוהל, אם תרכשו אוהל איכותי תיהנו משינה טובה ואיכות טיול משודרגת, אבל ויש אבל גדול – אוהל זה פריט גדול, ששוקל הרבה וגם עולה לא מעט. ההמלצה היא להימנע מרכישה של פריט זה בארץ ולרכוש או להשכיר אותו בהתאם לצורך רק כאשר אתם במדינות הרלוונטיות ובאמת צריכים אחד כזה.

חשוב לדעת שכל חברות הטיולים/טרקים ביבשת מספקות אוהלים כחלק מציוד הטרק ולכן חשוב לעשות מחקר קטן שיבדוק את מספר הטרקים שאתם רוצים ומתכננים לעשות וכמובן האם תעשו אותם לבד או באמצעות סוכנות מקומית. אם תמצאו לנכון שתעשו מספר רב של טרקים עצמאיים אזי אוהל הוא פריט חובה אבל אם מדובר בטרק או שניים (בצ'ילה וארגנטינה) אזי רצוי לוותר על רכישת אוהל.

שימו לב : אם אתם מתכננים להגיע בשיא העונה ולהשכיר אוהל, חשוב לעשות שמירה מראש כי בעונה יש עומס רב וקשה מאוד להשיג אוהל להשכרה (אם כי ניתן לרכוש אחד).

לפני שתיגשו לרכוש אוהל רצוי שתכירו את הסוגים ותקבלו רקע כללי על אוהלים:
מקובל לדרג אוהלים לפי עונות מ 2 עונות עד 5 עונות (מהפשוט לטוב ביותר)
2 עונות - אוהלים ללא אטימות לגשם, אך מאד מאווררים. מחיר של אוהל מסוג זה עומד על כ 500 ₪ בגודל של 2 אנשים ושוקל 3.4 קילו.

3 עונות - עמידים בגשם וברוח אך לא בסופות חזקות – בד"כ המטיילים הישראלים לצ'ילה וארגנטינה בוחרים באוהל מסוג זה שעונה על הצרכים לכל הטרקים המוכרים. אוהל מסוג זה עולה החל מ 650 ₪ כאשר המשקל כאן הוא 3.5 ק"ח ונחשב לפחות איכותי עד ל 2300 ₪ לאוהל איכותי במיוחד במשקלים נמוכים. המלצת מוצ'ילר : אוהל של חברת Mountain Hardwear השוקל 1.69 קילו ונחשב לאיכותי במיוחד ועולה 1300 – 1400 ₪ (בארה"ב עולה 225$).  מפרט האוהל המומלץ בסוף המדריך.
 
4 עונות - עמידות בשלג, גשם, ורוחות וכל מזג אויר – רוב התיירים שמגיעים לצ'ילה וארגנטינה בוחרים באוהלים מסוג זה וכן רוב חברות הטיולים והטרקים מספקות אוהלים מסוג זה, שהוא כמובן טוב יותר מקודמו אוהל מסוג זה עולה בין 2500 ₪ עד 4000 ₪ והוא אינו מומלץ לרמות תקציב של המטיילים לדרום אמריקה.

5 עונות - למטפסי הרים ומטיילים בתנאיי אקלים הקשים ביותר בכדור הארץ.
ישנם מספר מבנים שונים ואיכויות שונות של אוהלים : איגלו, מנהרה, שמפנייה וכיפה גאודזית. לכל אחת המשיטות יש יתרונות וחסרונות וכן מורכבות שונה בהקמה. כמו כן יש חשיבות לחומרים ורמת הגימור של הבד והמוטות. המלצת מוצ'ילר: חשוב להתמקד בסוג העונה שדרושה לכם, רמת מורכבות, משקל וכן פקטור חשוב לא פחות וזה המחיר. מפרט האוהל המומלץ בסוף המדריך.

עצות לתפעול ולטיפול נכון באוהל :

* בשלבי ההקמה בתנאי גשם חשוב למתוח את היריעה החיצונית כך שלא יהיה שום מגע בינה לבין היריעה הפנימית,
פעולה זו תמנע את יציאת הלחות מהאוהל ויביא להתעבות לחות בתוך האוהל.
* חשוב ליבש את האוהל לפני קיפולו לתוך השק. אם אין אפשרות כזו בבוקר אז בהזדמנות הראשונה
מומלץ לפרוס את האוהל לייבוש אחרת יחלו להופיע סימני ריקבון על גוף האוהל.
* בעת הקמת האוהל ופתיחת המוטות חשוב להקפיד שכל פרק (של המוטות)
נכנס אל תושבת הפרק הבא עד הסוף, הכנסה לא מושלמת עלולה להביא לשבירת המוט.
* אסור לבשל בתוך האוהל !
* רצוי להפנות את פתח האוהל לכיוון המנוגד לכיוון הרוח והגשם
* מומלץ לישון כאשר הראש גבוה מהרגליים

אוהל מומלץ במחיר של 1300 – 1500 ₪ שעונה על כל הפרמטרים שהוצגו לעיל :

Mountain Hardwear Light Wedge 2 PitchLight

נתונים טכניים :

למדריך הרכבת האוהל לחץ כאן

BannerFA3 Instagram

INSBIG