MaxBB MuchiBB

BT Gold1 BT WT1 BT DJ1 BT FIKTIV1 BT Wa1

Flyout Muchibus

Insurance Doctors

מדריך ציוד לטרקים - אוהל, שקש, מוצילה וציוד נלווה

Equipment

לאלו שמתכננים לטרק ביבשת ולחרוש את הרי האנדים מצד לצד מומלץ לשים דגש על ציוד שמתאים למסלולי טיול ארוכים וטיולי שטח. זה אומר הרבה יותר משקל על הגב שלכם אבל לפחות אתם יודעים שהציוד שלכם חדש ותקין. רוב הציוד כגון שק שינה, אוהל, מזרון (שעליו שמים את השק"ש) ניתן להשכיר בארגנטינה וצ'ילה והציוד מיועד בעיקר למדינות הללו מכיוון שבמדינות כמו בוליביה ופרו בהן יש שפע של טרקים ומסלולים הציוד כלול בחבילה ולא ניתן וגם לא רצוי לעשות אותם לבד (מסוכן ומורכב מדי). היתרון בהשכרת ציוד הוא במחיר הגמיש, חסכון במקום וציוד הרבה יותר איכותי ומתאים למזג האוויר מאלה שתוכלו להרשות לעצמם במסגרת התקציב. חסרון היחיד הוא בשק"ש בו אחרים ישנו בעבר וניתן להביא ציפה לישון בתוכה.

מה לגבי רכישה של ציוד בצ'ילה וארגנטינה ? בפרו ובוליביה ?

בצ'ילה וארגטינה יש צורך באוהל, שק"ש ומזרון (וכמובן ציוד נוסף). רוב המטיילים באיזור מוכרים את הציוד שלהם למטילים אחרים בחצי מחיר. רצוי לרכוש את הציוד ואז למכור אותו בתוך המסלול ככה שלמעשה לא תשקיעו כסף על הציוד. תוכלו למכור אותו בעלות ששילמתם או בהפסד קטן. זה הפתרון הטוב ביותר. בפרו ובוליביה את רוב הציוד מספקים לכם חברות הטרקים כך שאינכם צריכים לרכוש מראש או לסחוב על הגב במהלך הטרק.

piolet-rope-icon

מוצילה - נתפסת כפריט חובה לטרקים אבל רק בארגנטינה וצ'ילה שם עושים טרקים לבד היא חשובה מאוד, במדינות האחרות מבוליביה ועד מקסיקו לא תמצאו עצמכם משתמשים במוצ'ילה אלא אם כן תעשו טרקים עצמאים ותגלו שברוב המקרים אם לא כולם אתם תצאו בחברה מסודרת שדואגת להכל ואז צריך רק את התיק יום שלכם.

שק שינה - למי שמתכנן לצאת הרבה לשטח, בהרי ארגנטינה וצ'ילה המושלגים, רצוי לקנות שק שינה איכותי של לפחות מינוס 5 מעלות צלזיוס ורצוי מינוס 10 מעלות צלזיוס. הוא יקר יותר משק"ש סטנדרטי אך תשנו טוב יותר והוא יתפוס פחות מקום. שק שינה איכותי שוקל מעט ותופס הרבה פחות מקום וגם שומר על החום. ישנם 2 מדדים ואחד מהם הוא האירופאי שהוא המחמיר יותר (והאמין יותר) והשני האמריקאי - רצוי לבחור קומפורט מינוס 5 מעלות. בד"כ זה נע ממינוס 3 עד מינוס 7 תלוי בשק"ש. מעבר לזה (מינוס 10 ומטה) עולים יותר ממה שתרצו להשקיע.

מזרון - תוכלו לשכור מכל חברת טיולים בעיר שבה אתם נמצאים או לרכוש אחד ולהימנע מסחיבה מיותרת והוצאת כספיות על פריט שלא בטוח שאתם צריכים. מזרונים איכותיים מאפשרים לישון בנחת על השק"ש ואפשר לבחור בין מזרון פשוט מתגלגל (אם משכירים ציוד - בד"כ תקבלו אותו בחינם) או למזרונים איכותים מתנפחים.

אוהל - אם יש פריט חובה בטיולי הקמפינג בצ'ילה וארגנטינה זה אוהל, אם תרכשו אוהל איכותי תיהנו משינה טובה ואיכות טיול משודרגת, אבל ויש אבל גדול – אוהל זה פריט גדול, ששוקל הרבה וגם עולה לא מעט. ההמלצה היא להימנע מרכישה של פריט זה בארץ ולרכוש או להשכיר אותו בהתאם לצורך רק כאשר אתם במדינות הרלוונטיות ובאמת צריכים אחד כזה. אם בכל זאת אתם רוצים אוהל, מוצ'ילר ממליץ על אוהל 3 עונות שמתאים ל 2 אנשים, שוקל קצת פחות מ 2 קילו, איכותי במיוחד ועולה כ 1300-1500 ש"ח.

גזיה - מומלץ לקנות גזיה עם מצת מובנה, טוב כגיבוי בשטח למקרה שתמצאו את עצמכם בלי מצית. רצוי לרכוש את הפריט הזה כבר ביבשת כי אתם לא באמת רוצים להסתובב עם בלון גז בטיסות הטראנס אטלנטיות ובכלל רוב החברות תעופה ביבשת אוסרים על עליה למטוס, גם לבטן המטוס עם בלוני גז, כהל, בנזין ויורידו אתכם מהמטוס אם זה יקרה. (רק לא לשכוח להביא שקיות של קפה שחור)

שקית איטום - בחלק מהטרקים יש מעבר בתוך נחלים, חלקם מגיעים לכם עד הכתפיים. ולכן בסיטואציות רטובות בטיול זהו מוצר חובה להגנה על המסמכים, מצלמה ,מכשירים אלקטרוניים או כל דבר שאתם רוצים להגן עליו מנזקי מים בעיקר. פתרון פשוט יותר הוא להשאיר את הפריטים החשובים בשמירת החפצים בהוסטל (בד"כ יש גם כספת).

אזיקונים - יכולים להיות יעילים במצבים מסוימים, כמעט תמיד מוצאים להם שימוש.

אולר - רצוי לדרמן, יחסוך ממכם מספר פריטים (פותחן, מספריים וכו)

פנס/ פנס ראש - מומלץ שהפנס יהיה עם נורות לד, הן צורכות פחות אנרגיה ולכן מחזיקות מעמד זמן רב יותר ומאירות באור לבן וחזק במיוחד.

סט סירים (מסטינג) - סטים לסירים, סטים לשתייה, סכו"ם. כבד ויקר ולכם בדומה לאוהל, רצוי להשכיר או לרכוש ביבשת.

ערכת תפירה ותיקונים – תמיד טוב שיהיה, השיגו את הקטן והקומפקטי ביותר.

טבליות לטיהור מים - תוכלו לטהר מים בשטח בשביל שתייה ובישול, פתרון אחרון, רצוי תמיד לדאוג שיהיה לכם מקור מים אחר.

שעון יד - מומלץ שעון, רצוי עם שעון מעורר ומצפן.

מצפן - רוב המטיילים לרוב מטרקים עם מדריך או בפארקים לאומיים עם סימני דרך, ברגע היציאה לטרק סמנו כיוון המצפן בנקודת היציאה כך שאם חלילה תלכו לאיבוד תדעו את הכיוון חזרה.

משקפת - אחד הדברים שאנשים מתחרטים עליהם הוא שלא לקחו משקפת, היום יש משקפות קטנות ועוצמתיות, מומלץ בחום. לבליינים, תמיד תוכלו להציץ לשכנות בקרטחנה.

משקפיים/עדשות - תמיד תדאגו לגיבוי, כבר קרו מקרים שאנשים הילכו כעוורים בטרקים ארוכים.

ציוד טיפוס וסנפלינג - ציוד בסיסי כדאי שיהיה לאלה מביניכם שמחפשים הרפתקאות, מומלץ לכל מטייל שיהיה שאקל אחד לפחות, תמיד מועיל ולא שוקל. הציוד ביבשת הוא טוב ואיכותי ומחירו באופן משמעותי נמוך מאשר בארץ. לאלה שמתקשים בעליות מומלץ לקנות מקל הייקינג איכותי, אל תסמכו על ענפים שתמצאו בשטח, זה לא נוח מניסיון.

ציוד דייג - לחובבי הדייג כדאי שיהיה תמיד חוט עם כמה משקולות וקרסים. אין צורך להביא מהארץ המחירים ביבשת זולים וניתן להשיג ציוד טוב בכל עיר וכפר באזורי האגמים והים.

ציוד צייד - בשום אופן אל תיקחו אתכם ציוד שעלול להתפרש כציוד לצייד, יש מקומות ספורים שמוציאים טרקים עם מדריכים שמאפשרים צייד חוקי, אם שאיפתכם היא לחזור לימי המערות תעשו זאת באופן חוקי עם מדריך.

תרופות וציוד רפואי - לטרקיונרים- בנוסף לכל מה שמופיע במדריך לתרופות, כדאי להוסיף תחבושות, חוסם עורקים ויוד. תרופות שיכולות לסייע בכאבי ראש ומחלת גבהים, מומלצות בהחלט- אף אדם אינו יודע מתי ייתקל בקושי כשהוא מגיע ל-4000 מטרים מעל פני הים במאמץ.

כילה - מכיוון שהיתושים ביבשת חסינים לכל התכשירים שתביאו מהארץ, כשאתם יוצאים לג'ונגלים או לטרקים ארוכים כדאי לקחת כילה עם רשת צפופה, מכיוון שיש חרקים שמצליחים לחדור את מרבית הכילות על מנת למצוץ מכם קצת דם.

BannerFA3 Instagram

INSBIG