MaxBB MuchiBB

BT Gold1 BT WT1 BT DJ1 BT FIKTIV1 BT Wa1

Paxtur Muchibus

Insurance Doctors

סיפור דרך - מנדוזה והיקבים - שבתאי עדי

הפעם בחרתי לכתוב לכם על טיול מסוג אחר אבל עדין בארגנטינה לאלו שיש להם זמן וכסף אסור לפספס טילתי המון בדרום אמריקה וכשהגעתי למנדוזה היה לי קצת " דה זה וואו" ,היא הזכירה לי ממש את הגליל העליון ואת צפונה של ישראל בקטע של העצים הצמחיה היבולים נהר הירדן כאילו לנו בישראל אני נוהגת להגיד יש לנו הכל אבל בקטן.רפטינג,סוסים,אוכל ,ולאוהבי היין אסור להחמיץ

דרך היין : יצאתי לטיול שההרגשה היא כמו שרק יין יודע לעשות "שילוב של כל החושיים יחדיו"

תחילה ביקרתי בכל האזורים שבהם ישנם כרמים לגידול ענבים מסוימים לזנים מיוחדים ויחידים מסוגם בעולם שלטענת הארגנטינאים הם הטובים ביותר בעולם...(צ’ילה וצרפת גם הן המובילות).

אולם לארגנטינה יש את מקומה שלה. באמת שהיינות שלה ובמיוחד המלבק הוא מבין הטובים בעולם. גם יין הסירה הוא מבין היחידים והטובים בעולם. והמפורסם ביותר הוא tinto שזה שילוב של שני זנים של ענבים. היין הלבן לסוגיו פחות נמכר פה בארגנטינה,היות ולכל ארוחה יש את היין שלה וארגנטינה היא ארץ הבשר, ובשר זה יין אדום. יין לבן מזוהה עם דגים ופסטה וכן עם בשר בהיר ולבן יותר.

אז אחרי ההקדמה הקצרה הזאת שהיא בכוונה קצרצרה כדי שהטיול ילמד ויעשיר אתכם יותר בתחום.

ביקרנו ביקב ששמו san felipe במקום יש גם מוזיאון המתאר ומסביר את תודות יצור היין על כל שלביו. וכן ביקור בכרמים והתבוננות מקרוב על הענבים . שיטת הגידול האקלים והאדמה. במקום יש גם גן ארועים מהמם וכן יקב ענק שהביקור בו הוא ????????. ללא מילים. היקב הזה מיצר 7 מליון בקבוקים לשנה כן קראתם נכון. הוא עושה הזמנות מיוחדות וישנה גם אפשרות למשלוח חיצוני. היקב בבעלותה של משפחה אחת מן הרבות שהיגרו לארגנטינה במלחמת העולם השניה ופיתחו לבד את הגידולים ואת היינות ועם הזמן כמו היין גם הן השתבחו. המוזאון פתוח כל יום מהשעה 10.00 וניתן לבקר בו וביקב (יש הרצאות באנגלית). בסוף הסיור מצפה לכם הפתעה . וכן שי צנוע למבקרים.

היקב השני שביקרנו בו הוא הגדול ביותר בארגנטינה ושמו www.familiazuccardi.com. להם יש מרכז מבקרים שונה לגמרי היות והיקב ענק מאוד( מזכיר את מרכז המבקרים של תנובה ברחובות). משהו שאי אפשר להבין שם תפגשו טכנולוגיה מהמתקדמות ביותר בעולם הכל נעשה במכונה וכמעט ואין מגע של יד אדם. המיכלים והחדר שבו מוחזקים היינות בכל השלבים הם גדולים והכל ממש בענק. היקב הזה מיצר 10 מליון בקבוקים לשנה ויש לו סדרות שלמות של יינות ליצוא. היקב הזה גם הוא ראשיתו ממשפחת מהגרים. כבר במעברים תחושו בריח היין באוויר הריח יובל ויסחף אתכם לעוד מרתף ולעוד מרתף עד שלפעמים נדמה כי זה לא יגמר, ולאוהבי היין בא להם שישכחו אותם נעולים שם.

בסוף הביקור יש טעימות וכן חנות מתנות וחלונות ראוה שבהן מוצגות המדליות השונות שהיקב קיבל שרובן מדליות של המקום הראשון מבחינת טעם ואיכות ליינות שונים.

אחרי כל זה כבר נעשים רעבים ואין מקום טוב יותר ואולי הכי טוב ממסעדת הגורמה המפורסמת מאוד ברחבי העולם המסעדה גם היא בבעלותה של המשפחה והיא נמצאת בסמוך ליקב הדרך המובילה אליה היא דרך הכרמים ,ובכל רגע אתה רק מושיט יד וקוטף ענבים .הם כל כך טעימים שהדבר היחיד שמונע ממך להמשיך זה הארוחה הקרבה.המסעדה ממוקמת בלב ליבו של הכרם היא מדהימה וגם האופן שהבשר נעשה (על תנור לבנים סגור) כל זה זה רק ההתחלה .

לכל מנה מתלווה יין אחר והיין חופשי . המלצרית מתארת את היין ומצינת את שמו. והארוחה כולה הופכת לחגיגת יין ואוכל. במקום מצולמות תוכניות בישול ואירוח מידי פעם.

היין הכי מפורסם santa julia שזה יין לבן והוא המשווק והנמכר ביותר בדרום אמריקה.

במקום יש חנות שאם ממש אהבת יין בארוחה ישנה אפשרות לקנות אותו גם שמן זית ורוטב בלסמי ותבלינים בניחוחות ובטעמים שונים.

BannerFA3 Instagram

INSBIG